Zelf organiseren

Welkom Hier kan overal in Nederland plaats vinden, dus ook bij jou in de buurt!

Welkom Hier is een manifestatie om lokale initiatieven voor en met vluchtelingen een stem te geven. Een stem die wij tot nu toe nog niet veel horen in het debat. Maar juist deze initiatieven zetten de gastvrijheid van Nederland om in actie!

Door initiatieven op lokale schaal samen te brengen willen wij een positief geluid laten horen. Daarbij gaat het ook om kennismaking, ontmoeting en inspiratie. Het concept is simpel: een initiatievenmarkt voor ontmoeting en inspiratie en een podiumprogramma voor verdieping en debat. Door dit concept door heel Nederland op lokaal niveau te organiseren wordt de boodschap sterker: Welkom Hier.

Het doel van Welkom Hier is het versterken en verbreden van draagvlak voor de komst van vluchtelingen naar de regio. Versterken doordat lokale (burger)initiatieven zich kunnen presenteren en kunnen kennismaken met elkaar en mensen uit de regio die ook iets voor vluchtelingen willen doen. Verbreden omdat er een verdiepend programma word aangeboden waar mensen met elkaar in gesprek kunnen gaan over hun ervaring met vluchtelingen.

Welkom Hier kan in alle vormen worden georganiseerd: klein, groot, een op zichzelf staand activiteit of juist aangesloten bij een bestaand evenement. Wij staan open voor ideeën en mogelijkheden! Wij hebben draaiboeken en promotiemateriaal al voor je klaar liggen. Heb je een idee om Welkom Hier ook bij jou in de buurt te organiseren? Neem dan contact met ons op via e-mail: welkomhier[at]justiceandpeace.nl