Welkom Hier Rotterdam

Informatie

Kom op zaterdag 20 januari naar Theater Zuidplein in Rotterdam! Tijdens het gratis festival kunnen alle Rotterdammers kennismaken met de vele initiatieven en activiteiten voor en met vluchtelingen in de stad. Samen laten we zien dat Rotterdam solidair is met vluchtelingen. Zowel in de middag als de avond is er een podiumprogramma in de grote zaal waarin de culturele diversiteit van Rotterdam centraal staat. Bekijk onder het kopje ‘Programma’ de bevestigde namen tot nu toe.

U kunt rekenen op muziek, inspirerende verhalen, films, dichters, theater, eten en drankjes, een initiatievenmarkt en kinderactiviteiten.

Informatie
Zaterdag 20 januari 2018, 14.00 – 22.00 uur, gratis entree
Theater Zuidplein
Zuidplein 60 – 64, 3083 CW Rotterdam
Naast metrostation Zuidplein

Wil jij ook mee doen?

Ben je betrokken bij of ken je een leuk initiatief voor vluchtelingen in de Rotterdam? Ken je vluchtelingen die een eigen initiatief zijn gestart? Wij komen graag met je in contact! We zoeken nog leuke initiatieven die op de initiatievenmarkt kunnen staan. Ook ideeën voor ons podiumprogramma zijn van harte welkom. Stuur een mailtje naar Liselot van Zantvoort, l.van. zantvoort [at] justiceandpeace.nl met je idee of informatie over het initiatief. We nemen dan zo spoedig mogelijk contact met je op.

Het programma

We zijn momenteel druk bezig het programma in elkaar te zetten. Houdt deze website en Facebook [link: https://www.facebook.com/events/1739437806351110/ ] in de gaten voor de laatste bevestigingen.

Bevestigd tot nu toe

Muziek van o.a.:

Jan Rot, Music Generations, Neco Novellas, Trio Mima, Zoran & Ivar, Duo Anakena, North Sea String Trio, Neighbours … and more!

Voordrachten van:

Stadsdichter Derek Otte, Joz Knoop, Jana Beranová, Rien Vroegindeweij, Daniel Dee, Adnan Alaoda (Syrië), Edwin de Voigt, Spraakuhloos met Tomas de Paauw, de verteller Mahjoub Benmoussa, Laura van Dolron … and more!

Initiatievenmarkt

Ruim 15 Rotterdamse organisaties en initiatieven vertellen over hun activiteiten voor vluchtelingen in de stad. Wil je meer weten over werk en opleiding? Er zal een speciaal gedeelte worden ingericht tot informatiemarkt over deze onderwerpen. Kom meer te weten over deze Rotterdamse aanpakkers onder het kopje ‘deelnemers’.

Kinderprogramma

Tijdens het kinderprogramma kunnen kinderen elkaar ontmoeten via theater, muziek en dans. Binnenkort vertellen we je meer over de verschillende activiteiten!

Eetkraampjes

Ga voor heerlijk eten langs bij één van de kraampjes en maak een keuze uit de Syrische, Eritrese, Afghaanse of Irakese keuken.